Hoezo minder vlees eten?

Het is erg populair om over gezonde voeding te praten. Velen hebben er een mening over en bijna even veel mensen praat graag een ander na. Hier lijkt ook sprake van te zijn wanneer we het hebben over : we moeten minder vlees eten.

Vlees levert een hele belangrijke bijdrage aan onze voeding. De eiwitten, ijzer en vitamineB12 zijn cruciaal Dierlijke eiwitten zijn niet hetzelfde als plantaardige eiwitten. Deels zijn ze uitwisselbaar maar zeker niet volledig. Ja de problematiek van dierenleed, milieu en noem maar op moet zeker aandacht hebben.

De huidige vleesconsumptie bestaat te vaak uit vleesproducten, dus bewerkt vlees. Daar mag aandacht naar uit gaan. Recent schreef de hoogleraar in voeding dhr. Katan dat de gemiddelde Nederlander 50 gram vlees eet per dag. Wat blijft er over wanneer we 50 gram vlees minder moeten gaan eten?

Graag houden we om diverse gezondheidsredenen een pleidooi voor het eten van vlees, maar dan puur, onbewerkt van uitermate hoge kwaliteit en in een gematigde hoeveelheid.