’n Nieuw gezicht in de praktijk, Marielle

Per 1 januari 2018 heeft Cecile Teuwen-van Eijndhoven haar werk als diëtist neergelegd en gaat genieten van haar pensioen.

Ik, Marielle Zuidgeest, volg Cecile op binnen Diëtistenpraktijk Zeist. Hiertoe ben ik in oktober 2017 gestart om de praktijk, de collega’s, de verwijzers en een groot deel van de cliënten te leren kennen. In deze periode heb ik kunnen zien en meemaken wat een leuke maar met name professionele, gemotiveerde en gepassioneerde diëtisten er binnen de praktijk werkzaam zijn. Voor mij een voorrecht om hiervan deel uit te gaan maken.

Meer over mij

Mijn naam is Marielle Zuidgeest, ik ben getrouwd en wij hebben een zoon van 10 jaar. Ik houd van sporten, lekker eten, koken, bakken en het lezen van een goed boek.

In 1995 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Ik ben begonnen als thuiszorg diëtist waarna ik in 2005 een eigen praktijk heb opgezet binnen een huisartsenpraktijk, waarbij ik 8 jaar nauw heb samengewerkt met huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, andere disciplines.

Na een uitstapje van enkele jaren naar het buitenland is voor mij de tijd weer aangebroken om in een nieuw avontuur te stappen welke mij is geboden binnen Diëtistenpraktijk Zeist.

Waarom Voeding en Diëtetiek

Ik vind voeding een fascinerend onderdeel van de ‘geneeskunde’. Als diëtisten weten we al lang dat voeding preventief een belangrijke rol speelt bij het bevorderen van gezondheid en dat het daarnaast ook bijdrage kan leveren aan herstel bij ziekte en gezondheid. Gelukkig zien we dat steeds meer mensen, maar ook verwijzers deze wetenschap omarmen en gebruik maken van de expertise van de diëtist.

Wat het vak verder interessant maakt is dat voeding altijd in beweging is. Het lijkt de afgelopen jaren wel meer in beweging te zijn dan ooit tevoren! Zowel de inzichten als de informatie voorzieningen veranderen en hebben grote invloed op keuzes die gemaakt worden. Echter is dit allemaal wel zo positief en kan/wordt op basis van al deze informatie ook de juiste keuze gemaakt?

Het is mijn uitdaging om u in de ‘jungle’ van alle informatie, meningen, wetenschappelijke onderzoeken, dieet goeroes etc. helderheid te verschaffen en bovenal te laten zien dat voeding iets persoonlijks is. Wat bij de een gezond is, kan bij de ander juist de gezondheid in gevaar brengen. Een voedings- of een dieetadvies is dan ook niet een hap-klaar stukje, het is maatwerk waarbij zowel de adviezen als coaching in verandering van leefstijl en eetgewoonten dienen aan te sluiten bij het individu. Als diëtisten kunnen en willen wij u daar graag bij op weg helpen en in begeleiden.

Ervaring en interesses

Omdat mijn ervaringen met het werk altijd binnen de eerste lijn heeft gelegen heb ik ervaring bij de meest voorkomende klachten en ziektebeelden. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het behandelen van Coeliakie (glutenintolerantie). Naast mijn aspiranten lidmaatschap van het netwerk van diëtisten van de Nederlandse Coeliakie Vereniging, heb ik een zoon met Coeliakie.

Verder zie ik er naar uit om me zelf te blijven uitdagen in een vak dat in beweging is en blijft en me verder te ontwikkelen op diverse gebieden.  Al met al genoeg uitdagingen om aan te gaan.

Ik heb er zin in!!