goede voornemens?

Is het, ondanks de goede voornemens voor het nieuwe jaar, nog steeds niet gelukt om die paar kilo’s af te vallen die je zo graag kwijt bent? Hoewel het geen echt nieuws is, zal het toch wel eens fijn zijn om hier door een diëtist bevestigd te krijgen dat gewicht verliezen niet altijd zo gemakkelijk is. Uit onderzoek blijkt dat van alle mensen die starten met een goed voornemen slechts ongeveer één derde zich hier een maand aan houdt. Na drie maanden is de helft van de mensen al gestopt. Maar dat betekent niet dat je het voornemen moet laten varen!

Zo blijkt ook dat mensen met een concreet plan hun doel makkelijker bereiken en met meer kans op succes dan zonder concreet plan. Voor de lange termijn kun je grote doelen stellen, maar korte termijndoelen, goed afgebakend, haalbaar en concreet geformuleerd geven de meeste kans van slagen. Kleine stapjes leveren uiteindelijk vaak meer op.

’n Paar kilo afvallen voor een betere gezondheid brengt in deze tijd al meteen de nodige keuzestress…soms zie je door de bomen het bos niet meer! Met de mooiste artikelen en veelbelovende advertenties word je verleid tot het volgen van nu dít en dan weer dát dieet. Er verschijnt telkens weer een nieuwe dieet-trend in de media. Kies je het Pioppi-dieet, mediterraan dieet, ga je koolhydraat-arm eten, of zelfs ‘keto’, volg je het Lancet- dieet of dat van je favoriete BN’er, leefstijlvlogger of van ‘n hippe dame die de met een prachtig boek je eetgewoontes helpt te veranderen… Sommige diëten zijn goed onderbouwd en worden aangeprezen door artsen en wetenschappers, maar niet alles is even verantwoord voor langere tijd. Er gebeurt veel in voedingsland!

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de relatie tussen gezondheid en voeding en weten wij dat je een betere gezondheid kunt bereiken door te kiezen voor goed eten. Wat is dat? Dat zijn vooral verse voedingsmiddelen, zo weinig mogelijk bewerkt, gewoon eerlijk puur natuur en zelf klaargemaakt zodat je weet wat je eet. Goede voeding maakt je beter. Maar je zult je doel alleen bereiken als je de juiste focus houdt. Maak het jezelf niet te moeilijk. Kritisch kijken naar wat je eet, bepalen wat je als eerste zou willen veranderen en zo met kleine stapjes je eetgedrag verbeteren, precies zoals bij je past. Er zijn mensen die dit prima zelf kunnen en mensen die toch graag wat steun en advies zoeken. Wij helpen graag het ‘goede voornemen’ te realiseren. Met welk dieet wil jij aan de slag?