Feestdagen

Feestdagen, we zitten er weer volop in.

We zijn nog niet terug van zomervakantie of de heerlijke zoete verleidingen waarmee het feest van de Goedheiligman wordt gevierd, liggen al weer in de winkel. In eerste instantie zijn ze nog een beetje weggestopt, maar naar mate de komst van de Sint naderbij komt, krijgen de zoete verleidingen een prominentere plek in de winkel. We kunnen er bijna niet meer omheen.

Dan is er ook nog Halloween waarbij het lijkt dat de langskomende jeugd de slogan ‘trick or treat’ niet meer kent, maar alleen nog maar ‘treat’ roept als je de deur opendoet. En als je met een mandarijntje aankomt wordt er vies gekeken en gevraagd of je geen snoep in huis hebt. Dan is er ook nog Sint Maarten, dit is iets vriendelijker, maar ook dan is de zoete verwachting een feit.

Maar goed, terugkomend op het feest van de goedheiligman….Naast de zoetigheden is het tegenwoordig niet alleen maar meer pakjes avond met leuke kleine cadeautjes…nee…we moeten ook nog lekker eten, het liefst gourmetten…..De Goedheiligman is nog niet jarig geweest of naast de zoetigheden waarmee zijn verjaardag wordt gevierd komen de zoetigheden van de Kerst om de hoek kijken, krijgen we de verleidelijkste Kerstmenu’s onder ogen en zelfs de oliebollenkramen draaien weer warm.

Parellel hieraan breken velen het hoofd over hoe deze verleidingen te kunnen weerstaan, of een gulde middenweg hierin te vinden om de feestdagen ‘ongeschonden’ door te komen, niet aan te komen, de bloedsuikers niet te veel te laten stijgen, niet te veel suikers te eten etc. Maar is dit allemaal wel nodig… Zoals een cliënt onlangs nog tegen mij zei: ‘De viering van de feestdagen zitten in je hart en niet in het eten.’

Vier en voed de feestdagen eens met je hart en de warmte en liefde die je geeft en ontvangt van je geliefden. Dan hoef je je geen zorgen te maken over het feit of je ‘ongeschonden’ de feestdagen doorkomt.

Het team van Diëtistenpraktijk Zeist wenst u heel fijne en warme feestdagen en een voorspoedig, mooi en gezond 2019!