Volvette zuivelproducten zijn niet zonder meer taboe.

witte-choc-zuivel-vetVolvette zuivelproducten zijn zeker niet zonder meer taboe.

In theorie kunnen we zonder zuivel toch een goede voeding gebruiken, maar dat valt in de praktijk tegen. Er is dan erg veel kennis van voeding nodig om alle voedingstoffen te vervangen.  Zuivel levert een belangrijke bijdrage aan voedingsstoffen zoals calcium ( kalk)  eiwit, vitamine B2, vitamine B6  en vitamine B12.  Zuivel is dan ook voor veel Nederlanders een onderdeel van de dagelijkse voeding.

Het goede nieuws is: op basis van de huidige kennis in de wetenschap, er geen bewijs is dat magere en halfvolle zuivel gezonder zou zijn dan volle zuivel. Het tegendeel is zelfs aangetoond! Met name de zure zuivelproducten zoals kwark en yoghurt, juist hiervan zou het goed zijn om deze in de volvette variant te gebruiken . Uit diverse onderzoeken  blijkt dat het ene verzadigd vet het andere niet is.  Zo is verzadigd vet uit vlees wel nadelig voor de gezondheid.

Natuurlijk is dit geen pleidooi om maar onbeperkt zuivel te gaan gebruiken, en dus ook de slagroom, crème fraiche kookroom per liter te verwerken in de maaltijden. Dit geldt voor alle voedingsmiddelen:. Immers: het is niet gezond om van iets gezonds te veel te eten.