ChickpeasGeïnspireerd door oude meesters in de schilderkunst bezit Marie Cecile Thijs de gave om met haar fotografie stillevens tot portretten te maken. Met haar voedselportretten wordt dagelijks voedsel tot boeiende kunst verheven, die ons doet verbazen, verwonderen en verstillen. Marie Cecile Thijs geniet nationaal en internationaal grote erkenning en is winnaar van de International Photography MastersCup 2014 met het voedselportret “Chickpeas”, kikkererwten. Werk van Marie Cecile Thijs is opgenomen in vele toonaangevende musea, o.a. in de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam.

Bekend zijn ook haar series White Collar, Flowers & Vases, Personalities en Cooks.

Met instemming van de kunstenaar is het een groot genoegen om het werk van Marie Cecile Thijs uit de serie Food Portraits te mogen tonen bij de nieuwsberichten op deze website.

Meer over Marie Cecile Thijs via de website http://www.mariececilethijs.com/

In 2015 is de serie Food Portraits in boekvorm uitgebracht, verkrijgbaar bij Eduard Planting Galerie te Amsterdam, http://www.eduardplanting.com/.